Tipy na plédy a deky, které vám pomohou zůstat v teple

Když za oknem poletují první sněhové vločky, ne každému se chce z tepla domova ven. Patříte k lidem, kteří nejraději sledují zimní proměny přírody z pohodlí své postele? Pak jste na správném místě. Připravili jsme pro vás výběr těch nejpohodlnějších a nejměkčích plédů a dek, které vám pomohou zůstat v teple. Polštáře, deky nebo přehozy mohou do vašeho domova vnést nejen teplo, ale také designový akcent barev a struktur. Jedná se o velmi flexibilní dekorace, které lze snadno obměňovat podle sezóny nebo nálady. Pojďme se společně podívat na tipy na plédy a deky, které vám pomohou zůstat v teple.

Realisation image

&Tradition

Začínáme zlehka, měkkou dekou z organické bavlny. Je protkaný nití v kontrastních odstínech a má nezačištěný okraj. Jedna strana plédu &Tradition Collect Cotton je vždy neutrální a druhá je výrazná, můžete je proto střídat dle nálady. Z přírodních tónů jsme vybrali kombinaci cloud&burgundy. Barva červeného vína vyvolává pocit tepla už jen při pohledu na ni. Zaujala vás samotná značka &Traditon? Rozepsali jsme se o její historii v článku.

link

Realisation image
Realisation image

Hem

Potřebuje váš interiér trochu energie? Kousek Glitch Throw navržený nizozemskou designérkou Sabine Marcellis zahřeje nejen vás, ale i prostředí kolem. Výrazná barva v digitalizovaném vzoru tahů štětcem se hodí do neutrálního interiéru, kde vynikne jako umělecké dílo nebo do veselého netradičního prostoru. Deka je vyrobena ze 100% vlny, což zaručuje její trvanlivost a kvalitu.

link

Realisation image
Realisation image

Tkalcovna Kubák

Pro designové tradiční vlněné deky nemusíte chodit daleko. Lokální výrobce, Tkalcovna Kubák, nabízí nejen pruhovanou klasiku, ale také pestrobarevné výrobky. Kolekce, která vznikla ve spolupráci se studiem DurchDuo získala cenu Czech Grand Design. Jejich tkané výrobky mají historii přes 150 let. Díky výborným vlastnostem vlny vám bude věrným společníkem po dlouhá léta.

link

Realisation image
Realisation image

Lejaan

Na závěr zůstaneme v Čechách, náš poslední tip na plédy a deky pochází od liberecké společnosti Lejaan. Pokud máte rádi spíše lehčí pletené deky, budete jednoznačně spokojeni. Lejaan uvedl kolekci přikrývek Color Melange ve výrazných barvách, které jsou osvěžující a hřejivé zároveň. Kombinace bavlny a lyocellu je vhodná pro celoroční použití.

link

Realisation image
Realisation image