Seznamte se: &Tradition

Skandinávský design je jedním z nejoblíbenějších bytových stylů posledních desetiletí. Známý pro svou neutrální barevnou paletou, minimalistický dekor a jednoduchý styl, ztělesňuje myšlenky, které přesahují estetiku interiérového designu. Nejen, že podporuje jednoduchý životní styl, ale díky své nadčasovosti a použití přírodních materiálů také přispívá k udržitelnější budoucnosti.

V nové sérii článků vás seznámíme s ikonickými značkami, se kterými v našich realizacích rádi pracujeme. Tentokrát představíme skandinávskou značku &Tradition, která vznikla v roce 2010 a díky atraktivním vintage reedicím se stala velmi oblíbenou.

Realisation image

&tradition

Dánská značka &Tradition (AndTradition), dříve známá jako Unique Copenhagen, je považována za synonymum severského dědictví v současném moderním designu. &Tradition pracuje, jak s ikonickým designem od Arne Jacobsena nebo Hvidt & Mølgaard, ale také s inovativními designéry současnosti, jakým je Jaime Hayon nebo Space Copenhagen. Sám zakladatel značky, Martin Kornbek Hansen je vášnivým sběratelem ikonického severského designu. Má rád starožitnosti, ale investuje i do moderního designu. To se samozřejmě odráží i v kolekcích značky. Najdete zde designové kousky z roku 1920, ale i současný design. I přes zdánlivě vzdálená historická období jejich portfolio působí uceleně a nadčasově.

Realisation image
Realisation image
Jak by se dal popsat designový jazyk značky? Jedná se především o mix klasických vzorů se současnými v kombinaci s jednotícím prvkem, který je harmonicky spojuje. &Tradition je jednou z nejsilnějších značek, pokud jde o potenciál růstu kolekce. Podstatu staví na skandinávském dědictví, na které pak navazují s kolekcemi od mezinárodních designérů. Při jejich výběru dávají přednost navázání dlouhodobého vztahu a vybudování fungující spolupráce. Značka si při výběru designérů zakládá na porozumění. „Musíme vnímat jejich styl a způsob práce a oni musí znát DNA & Tradition nazpaměť. Vždy si vybíráme někoho, kdo má velmi vyhraněný styl, ale zároveň někoho, s kým se nám dobře spolupracuje a s kým můžeme vést dobrý dialog,“ doplňuje Elis Van Hoorebeeck, Head of Design &Tradition.
Realisation image
Realisation image

Designérka v rozhovoru také zmiňuje podstatný rys jejich tvorby: „&Tradition nikdy nebude vyrábět jen pro výrobu. Nový designový kousek musí vznikat z nějakého důvodu a musí mít vždy přidanou hodnotu.“ Firma si klade za cíl propojit hodnoty skandinávského stylu se současným designem – přetvářet, redefinovat a znovu objevovat materiály, techniky a formy.

Výsledkem je elegantní portfolio stylového nábytku a svítidel, které bude fungovat v moderním i klasickém interiéru. Podívejte se, jak jsme vybrané vybrané produkty zakomponovali v našem projektu rodinného domu ve skandinávském stylu. 

Realisation image
Realisation image