Seznamte se: Miniforms

Energická, eklektická a barevná. Pokud s vámi některý z přívlastků rezonuje, značka Miniforms bude pro vás to pravé ořechové. Firma se specializuje na židle, stoly a doplňky a věří, že elegance nemusí spočívat ve fádní estetice, ale živém a barevném přístupu. Seznamte se s Miniforms, značkou, která se nebojí experimentů.

Realisation image

Seznamte se: Miniforms

Zakladatel Luigi Bardini, měl již v osmnácti letech silný charakter a vlastní rozum. Šedesátá léta se v Meolu, malém městečku nedaleko Benátek, chýlila ke konci a když si měl Luigi vybrat, zda se stane květinovým dítětem nebo podnikatelem, nepochyboval. Chtěl podnikat. Nezačal ale rovnou s nábytkem. Nejprve prodával kovové součástky místnímu průmyslu. Až po pár letech se rozhodl přejít k dřevěnému nábytku a se dvěma společníky založil továrnu. Italské rodiny totiž potřebovaly nábytek. Společnost Inveta (Industria Veneta) byla založena v roce 1962, ale už po dvou měsících měla nový název a jediného majitele. Luigi se stal hlavou společnosti Miniforms.

Realisation image
Realisation image

V roce 2009 předal Luigi společnost svým synům Alessandrovi, Matteovi a Mariovi. V tomto okamžiku se změnilo několik věcí. Firma začala spolupracovat s vybranými mladými designéry, tvary nábytku se zaoblily a výrobky se staly ikonickými i avantgardními. Především ale barevnými.

Ačkoliv měl Miniforms vždy rád barvy, používal je opatrně. Díky barvám má nyní Miniforms osobitý jazyk plný výrazně elegantních i nečekaných tvarů. Značka při popisu svých produktů používá následující výrazy: expresivita, elegance, wow efekt. Zároveň je ale věrná poctivému řemeslu s přírodními materiály jako je dřevo, kov nebo lokální mramor. Ve firmě současně kladou důraz na udržitelnost, proto od roku 2020 používají pouze recyklovatelný plast a látky, jejichž vlákna už recyklací prošla.

Miniforms v našich interiérech

Jídelní stůl Barry v kulaté variantě jsme použili do jídelny eklektického bytu. Kombinuje pevnost i lehkost díky hře s objemy. Podnože tvoří výrazný prvek a dubová deska je příjemná na dotek. V elegantním vinohradském bytě jsme interiér oživili výrazným solitérem v podobě ručně foukaných skleněných stolků Soda. Jídelnu v bratislavském rodinném apartmánu doplňují jídelní židle Mula, které poznáte podle velkého pohodlného opěradla. Mula má jednoduché a nadčasové linie, které lze pozvednout širokou nabídkou čalounění i materiálu podnože.

Realisation image
Realisation image