Podzimní designová inspirace

S chladným počasím a krátkými dny máme potřebu více zútulňovat naše domovy. Zapálit svíčku, zachumlat se do deky a ponořit se do četby knih, které jsme v průběhu letních radovánek neměli čas otevřít. Podzimní designová inspirace je tu, přijměte tipy od našeho týmu.

Realisation image

Talk about your brandStolování s Maison Balzac

Salátovou sezónu s letními tipy vystřídala příprava hřejivých jídel a coziness. Až příště pozvete přátelé k sobě na večeři, věřte, že ocení nejen vaše gastro výtvory, ale také stylově prostřenou tabuli. Stolujeme a vychutnáváme přece také očima. Naše architektka Barbora se vzhlédla v nové kolekci od francouzské značky Maison Balzacse kterou můžete ozdobit stůl dekadentním nádobím nebo hravými tvary vyšívaných ubrousků. Na tuhle hostinu vaši hosté nezapomenou.

Realisation image
Realisation image

Atmosferické svítidlo Calm

Architektka Táňa doporučuje nástěnná lampu od Muuto, jejíž název Calm již napovídá, že půjde o příjemnou a uklidňující záležitost. Světlo, které pro značku vytvořil ukrajinský designér Aleksej Iskos kombinuje atmosférické osvětlení se sochařskými kvalitami. Jeho textilní povrch jemně rozptyluje světlo a vytváří gradient od jeho okraje k centrálnímu zdroji světla. Nastavení teploty osvětlení umožňuje vytvořit příjemnou atmosférickou náladu i v období podzimních plískanic.

Realisation image
Realisation image

Hebký přehoz z novozélandské vlny Echo

Norskou značku Northern možná znáte především pro její segment svítidel. To by ale byla škoda, jejich nabídka totiž zahrnuje i originální nábytek a doplňky. Právě ze sekce doplňků vybrala architektka Anička podzimní novinku – měkký tkaný přehoz, vyrobený z vysoce kvalitní novozélandské vlny. Deka, jejíž vzor vznikl z pera grafičky Mariken Steen-Forgaard nemá viditelnou přední ani zadní stranu. Místo toho se obrácená struktura rozděluje na dvě zrcadlící se barvy, což umožňuje skrýt nebo odhalit její kontrastní, ale přesto dohromady ladící odstíny.

Realisation image
Realisation image

Variabilní ikona STOFF Nagel

Podzimní designová inspirace by nebyla kompletní, pokud bychom opomenuli svíčky a svícny. Svícen od dánské značky STOFF Nagel patří již od 60.let k ikonickým kouskům světového designu. Svícen je ukotvený na třech nohách, přičemž se jednotlivé kousky dají libovolně kombinovat a skládat do různých tvarů přesně podle vaší kreativity. Můžete začít s klasickým balením 3 modulů, Kristýna si ale dokáže představit i robustnější instalaci, třeba na vánoční stůl. Vybírat můžete ze šesti barevných variant.

Realisation image
Realisation image