Letní designová inspirace

Trávíte letní dny na cestách za odpočinkem a dobrodružstvím nebo v rozpáleném městě s ledovým drinkem v ruce? Mým cílem je v létě načerpat energii, která mě přenese přes zimní měsíce. Energii je třeba vnímat všemi smysly, protože tak si letní chvíle užívám nejlépe. Mám pro vás tipy, jak osvěžit váš domov drobnostmi, které vyniknou nejen v interiéru, ale i na terase nebo na zahradě a připomenou vám bezstarostnost léta.

Realisation image

Sluch

V arkhe máme rádi, když se estetika snoubí s exkluzivním technický řešením. Naše první letní designová inspirace bude z dílny Bang & Olufsen – konkrétně reproduktor Beosound A5. V tomto případě nepůjde jen o letní hit, ale stálici, která se postará o to, abyste měli každý den kvalitní ozvučení. Nás si samozřejmě získal designem – jeho rukojeť je vyrobena z dubového dřeva a rám z hliníku. Nabízí dvě barevné kombinace a jeho tělo je plně rozebíratelné. Dokáže přehrávat podcasty nebo hudbu až 12 hodin a integrované bezdrátové nabíjení mobilu vás nenechá na holičkách. Snadno si ho tak můžete vzít s sebou na chatu nebo k bazénu.

Realisation image
Realisation image

Chuť

Na výrazných talířích od londýnských designérů Supergroup pro značku HEM se krásně vyjímají plody léta. Nepotřebujete ani celou sadu. Jednoduché tvary a výrazná forma těchto talířů, které se prodávají v párech, příjemně osvěží každou letní party plnou dobrého jídla. Nonšalantní vzhled a vysoce lesklá glazura jsou vítaným kontrastem ke klasickému servírovacímu porcelánu.

Realisation image
Realisation image

Zrak

Dovolená je v nedohlednu, ale touha vydat se do krásných destinací je silná? Co takhle osvěžit vaše „coffee table books”? Ponořte se po návratu z práce do knížky Living by the ocean z nakladatelství Phaidon, v němž se vám naskytne pohled na bílé plážové domky či vysoké útesy napříč šesti kontinenty. Snadno podlehnout můžete ostrovním destinacím z nabídky nakladatelství Kinfolk. Necestujte prstem po mapě, ale s pomocí knihy si naplánujte příští dovolenou. O dalších knížkách, které stojí za to mít v knihovně jsme psali v loňském článku.

Realisation image
Realisation image

Čich

Slovenská značka svíček So.Slow nabízí velmi podmanivou kolekci v kovových plechovkách. Cedr, šalvěj, oud nebo neroli nedávno obohatily limitovanou edici ve spolupráci s projektem Pokojovky. Dokážete si představit, jak voní skleník? Omamná zelená vůně vznikla spojením koriandru, rozmarýnu, santalového dřeva a černého pepře.

Realisation image
Realisation image

Hmat

V poslední době mě zaujala práce newyorského umělce Jeremyho Andersona. Keramika je silné médium, které v posledních letech zažívá velký návrat. Pod jeho rukama vznikají magické objekty v podobě nadrozměrných váz připomínajících korály, kůru stromů nebo zvlněnou krajinu. Přírodní odstíny glazur a kontrastní vzory jsou jedinečnými kousky, které vyniknou v každé umělecké sbírce.

Realisation image
Realisation image

Šestý smysl

Sama jsem šestou kategorii nazvala šestý smysl, ale jedná se spíše o malý bonus. Letos v létě slavím narozeniny a váza Brute ve variantě „Confetti“ od designéra Jonaha Takaghiho pro HEM nemůže v tomto letním výběru chybět. Hravé sklo českého původu a architektonická forma objektu je přesně to, co se mi na ní líbí. Je tak výrazná, že se hodí do střídmého, ale i eklektického domova.

Realisation image
Realisation image