Knížky, které stojí za to mít v knihovně

S tipy, co darovat vašim nejbližším pod stromeček, se můžete každý týden setkávat na našem Instagramu. Coffee table books představují skvělou dekoraci do vašeho domova a zaslouží si proto vlastní výběr. Tentokrát jsme se rozhodli navštívit naše sousedy z Vinohrad – knihkupectví Booktherapy, které přináší kurátorský výběr těch nejlepších knih z celého světa. Selekci knížek, které stojí za to mít v knihovně připravila naše architektka Anička. Věříme, že vás inspiruje.

Realisation image

Green Kitchen: Quick & Slow

Kuchařka pro nadšence vaření, kteří mají přes týden pracovní povinnosti a málo času, avšak přes víkend si vaření užívají a rádi v kuchyni stráví víc než jen pár minut. Kniha je souborem kreativních vegetariánských jídel plných chuti a barev, přizpůsobených situaci. Pestrost obsažená v receptech se propisuje i v grafickém zpracování knížky. Díky tomu se stává nejen praktickou, ale i estetickou součástí interiéru kuchyně.

link

Realisation image
Realisation image

Soft Minimal – By Norm Architects

Monografie dánského ateliéru Norm Architects je inspirativní, poetickou a vizuálně působivou knihou. Jedná se o soubor prací, které toto architektonické studio katapultoval mezi klíčové postavy severského designu. Výčet projektů představuje rezidenční a komerční projekty po celé Skandinávii, Itálii a Japonsku. Práce ateliéru Norm reflektuje severské tradice, modernistické principy a důraz na přírodní materiály. Kniha nepředstavuje jen sbírku krásně komponovaných fotografií, ale spíše zkoumá tvořivý proces, jehož výsledkem je design, který promlouvá ke všem smyslům.

link

Realisation image
Realisation image

Pokojovky: od jara do zimy

Pokojové rostliny jsou součástí skoro každého obytného interiéru. Člověk se jimi rád obklopuje, protože do chladného prostoru městského bytu mohou přinést život a zútulnit ho. Nadšení pěstovatelé určitě ocení tento bestseller, který čtenářům přináší informace, jak na péči o rostliny nahlížet komplexně a chápat tak souvislosti. Všechno srozumitelně, jednoduše a přehledně.

link

Realisation image
Realisation image

Maria Bartuszová – monografia

Pro fanoušky moderního a současného umění je výborným dárkem obsáhlá monografie sochařky Marie Bartuszové. Rodačka z Prahy, která však většinu svého života prožila v Košicích, patřila mezi podceňovanou a kritiky nepřijatou autorkou. V letošním roce se však dočkala výstavy v Tate Modern v Londýně. Stává se tak jednou z nejvýznamnějších umělkyň v kontextu Česko-Slovenska, ale i Evropy. Monografie této znovuobjevené sochařky přináší komplexní pohled na její tvorbu v mezinárodním kontextu. Maria Bartuszová při tvorbě intimně prožívala umění, vnímala kreativitu přírody a její přístup byl napojený na principy fungování univerza. Výsledkem jsou velmi citlivé a ladné experimenty s formou, které se vyplatí vidět nejen v publikaci, ale i naživo. Do 8.ledna 2023 je několik děl této výjimečné autorky k vidění v rámci výstavy fragilités v Galerii Rudolfinum.

link

Realisation image
Realisation image

Inside: At Home with Great Designers

Za pestrou a krásně zpracovanou obálkou se ukrývá kolekce interiérů, ve kterých žijí nejtalentovanější designéři současnosti. Mimořádně zajímavá řešení a kombinace vychází z volnosti, které má designér při návrhu vlastního bydlení. Při listování můžete narazit na experimentální řešení, okázalost, ale i strohý minimalismus. Interiér reflektuje přístup, který designér aplikuje ve svých vlastních projektech. Právě při realizaci vlastního interiéru je však zachycen ve své čiré podstatě a bez vstupu externího klienta. Zajímá vás, jaké interiéry tvoří naše architektka Anička? Klikejte na odkaz.

link

Realisation image
Realisation image