Inspirace pro moderní kuchyně

Kuchyně není jen místem, které slouží k přípravě pokrmů. Kuchyně tvoří srdce domova – prostor, kde se členové rodiny scházejí a často funguje jako centrum zábavy a užívání si společných chvil. Design kuchyně hraje klíčovou roli při zpříjemňování těchto činností. Pokud jde o návrh kuchyně, chcete vytvořit prostor, který bude fungovat vícero způsoby využití. Přinášíme vám pár nápadů na inspiraci pro moderní kuchyně.

Realisation image

Kuchyně na míru

Ačkoliv máte možnost si v kuchyňském studiu na vlastní oči vybrat typové kuchyně, jejich cena je často mnohem vyšší a jejich řešení nemusí být vždy na míru. Oproti tomu spolupráce s interiérovými architekty nabízí flexibilitu v návrhu na míru i výběru dodavatele. Díky tomu můžeme navrhnout kuchyni přesně pro vaše potřeby, z vámi preferovaného materiálu nebo s konkrétní značkou vybavení. Máme osvědčené dodavatele přírodního kamene i truhláře, u kterých vždy probíhá tendrování ceny.

Kuchyně s barem

Inspirace pro moderní kuchyně začínáme variantou kuchyně s barem. Existuje mnoho způsobů, jak s ní pracovat. Od vyhrazeného vestavěného prostoru přes až po samostatnou barovou skříňku. Kuchyně ve vinohradském bytě patří rodině, jejíž majitel je fanouškem mixologie. Kuchyně je proto doplněna nikou se samostatným barem, který slouží k přípravě koktejlů. I zde kuchyňskou desku navrhujeme v přírodním kameni v šedých tónech.

Realisation image
Realisation image

Kuchyně v podkroví

Při navrhování kuchyně v podkroví se nejčastěji musíme vypořádat se šikmými stropy nebo na první pohled nepraktickými nikami. Je proto klíčové maximalizovat každý milimetr, zvlášť pokud se jedná o bydlení pro čtyřčlennou rodinu. Kuchyně na míru je v tomto případě jednoznačnou volbou. V našem návrhu kuchyně v mezonetu jsme se snažili úložný prostor využít na maximum. Do prostoru kuchyně se nakonec vešel i ostrůvek s barovým posezením. Kuchyňskou linku v zelených tónech oživuje terazzo obklad Amazonia RMC. Jedná se o vysoce kvalitní umělý mramor, který se pro svoji odolnost hodí i na podlahu či koupelnová umyvadla. Povrch kuchyňské desky je tvořen z tvrzeného kamene Technistone

Realisation image
Realisation image

Kuchyně s přírodním kamenem

Přírodní kámen se snažíme zapojit do všech našich projektů. Slouží jako takový obraz. V kuchyni se investice do kamenné kuchyňské pracovní desky určitě vyplatí. Nejenže sem dostane punc luxusu a nadčasovosti, ale kámen je navíc odolný. Volba správného kamene je stěžejní pro to, aby výsledek dobře fungoval – ať už se jedná o pracovní desku kuchyně, obklad koupelny, nebo desku konferenčního stolku. V interiéru bratislavské kuchyně jsme použili křemen, který má nejen pěkný vzor a zároveň ty nejlepší funkční vlastnosti pro použití v kuchyni. Více o jednotlivých variantách kamene jsme informovali v tomto článku.

Realisation image
Realisation image

Rohová kuchyně

Inspirace pro moderní kuchyně zahrnuje i rohové kuchyně nebo také kuchyně do L, které představují tradiční řešení kuchyňského prostoru. I přesto však nabízí dostatek flexibility a úložného místa, aniž by působily uzavřeně. V našem návrhu kuchyně v industriálním bytě tvoří centrální prostor otevřená kuchyně s jídelním koutem, jež plynule navazuje na obývací část domu. Rohové úložné prostory se spotřebiči jsme opticky oddělili použitím světlejší dýhy oproti tmavším kuchyňským skříňkám nad pracovní plochou. Pro sjednocení prostoru jsme se rozhodli využít princip, který vychází z dýhovaného kuchyňského kubusu, který z kuchyně pokračuje po stěně obývacího pokoje až do chodby, kde plní funkci dveří. Díky obkladu na stěně můžeme docílit komplexnímu propojení obytné části domu.

Realisation image
Realisation image

Kuchyně s ostrůvkem

V návrhu interiéru rodinného domu ve skandinávském stylu představuje ústřední místnost kuchyně s ostrůvkem a přilehlou obývací částí. Díky variantám posezení si tak kávu v ranním shonu vypijete na baru a víkendovou snídani můžete podávat na jídelním stole. Kuchyňský ostrůvek nejenže rozšiřuje pracovní plochu, ale také vytváří další úložné prostory. Granitovou kuchyňskou desku kombinujeme s atypickými prvky ze světlého dřeva v podobě lamel, které se objevují napříč interiérem.

Realisation image
Realisation image

Oslovila vás některá z našich realizací jako inspirace pro moderní kuchyně? Pokud přemýšlíte o rekonstrukci interiéru nebo potřebujete pomoci s interiérem ve vaší novostavbě, obraťte se na nás. Pomůžeme vám s řešením prostoru. Tvoříme místa, ve kterých se dobře žije.