Zrcadla v interiéru

Zrcadla už dávno nejsou výsadou koupelen a předsíní a stále častěji se objevují i v jiných místnostech. I my si se zrcadly v interiéru rádi hrajeme. Tento článek přináší inspiraci, jak i vy můžete osvěžit interiér pomocí zrcadel.

Realisation image

Při správném umístění mohou prostor rozjasnit, dodat mu lepší proporce nebo vytvořit zajímavou atmosféru. Nemusíte být narcisté, zrcadla se hodí do interiéru a v moderním designu mohou snadno nahradit obraz, protože jsou sama o sobě uměleckým dílem.

V našich design & build projektech často integrujeme zrcadla do nábytku a vestavěných stěn, abychom dosáhli požadovaného efektu. V rodinném bytě v centru Bratislavy jsme tímto způsobem opticky zvětšili jídelní kout obývacího pokoje a v moderním bytě s nádechem eklekticismu jsme pomocí zatemněného zrcadla opticky rozšířili vstupní zónu. Pokud váš domov potřebuje rychlou změnu, může být solitérní zrcadlo řešením, jak oživit tmavý kout nebo nudnou stěnu.

Zrcadla v interiéru – jak s nimi pracovat?

Čím větší zrcadlo, tím více světla. Umístěné naproti oknu může osvětlit velkou část místnosti. Zajímavý efekt může vytvořit i řada malých zrcadel zavěšených na stěně. Trend masivních zrcadel opřených o zeď zahájil v roce 2020 švédský designér Gustaf Westman. Jeho maximalistické návrhy každým rokem gradují. Zrcadlo působí velmi dobře jako výrazný interiérový prvek. Z praktických důvodů však doporučujeme zrcadla zavěsit.

 

K současným trendům rozhodně patří míchání materiálů a textur. Zrcadlo Coque od italské značky Miniforms je zasazeno do keramického rámu. Z vnitřní strany je glazované a z vnější surové, což umožňuje příjemný kontrast. Kombinace materiálů vytváří v interiéru vizuálně podnětnou a sofistikovanou atmosféru. Coque v terakotovém provedení si již můžete naživo prohlédnout v našem karlínském arkhe.SPACE.

Realisation image
Realisation image

Pokud není místo na stěně, ale i tak toužíte o hlubokých odrazech, variantu může představovat zrcadlový stolek Mirror Block, který je vyroben exkluzivně v pouhých 5 kusech a za jeho designem stojí korejský designér Seongil Choi pro značku Hem. Lesklé materiály, jakým je chrom nebo jiné vysoce leštěné kovy budeme v tomto roce vídat na výrobcích stále častěji, ať už v podobě nových designů, nebo v reedicí.

Realisation image
Realisation image