Tipy na designové svatební dary

Letní sezóna je v plném proudu, a to kromě dovolených také znamená svatby. Dokonalým svatebním darem může být tradiční designová klasika, ale i moderní novinka. Nejdůležitější je, aby dárek udělal radost nejen ve ten výjimečný den, ale dodal sváteční náladu i do každodenního života. Sestavili jsme pro vás nadčasové a originální tipy na designové svatební dary pro novomanžele od kvalitních designových kousků až po praktickou každodenní estetiku.

Realisation image

Stylové stolování

Táňa je vyznavačkou elegance a klasických nadčasových kousků. Jejím tipem je kolekce nádobí Forma od skandinávské značky Bolia, která dělá z každodenního stolování designový zážitek. Minimalistický vzhled se hodí do každého typu kuchyně. Kolekce je vyrobena ručně a z vysoce kvalitních materiálů. Táňa k jídelnímu servisu dodává: „Architect approved (pár kusů z kolekce mám doma a káva po ránu chutná mnohem lépe).“

Realisation image
Realisation image

Designový objekt

„Až když jsme našli lásku, víme, co nám v životě chybělo.“  tak praví citát anglického spisovatele a uměleckého kritika Johna Ruskina. Jako vzpomínku na tento jedinečný den by Anička L. vybrala skleněnou vázu od Jakuba Berdycha s nápisem Love. Autor se na platformě tradičního materiálu zabývá otázkami současného světa a sílou a významem slov. Pod značkou Qubus již vznikla celá řada ikonických designových produktů, kolekcí a děl, která jsou charakteristická svým humorem a hledáním nových významů. Váza je určena na květiny, ale v interiéru se bude vyjímat i jako samostatný objekt.

Realisation image
Realisation image

Spánek jako v luxusním hotelu

Pokud jste příznivci praktických dárků, luxusní povlečení určitě nebude krokem vedle. Mezi tipy na designové svatební dary bychom proto rozhodně zařadili lůžkoviny od česká značky Lejaan, která používá kvalitní materiály, ve kterých se bude každý cítit jako v bavlnce. Co se týče barevnosti, Anička D. doporučuje volit univerzální bílou s jemným proužkem, krémovou nebo světle šedou. Barevnost se dá doplnit například pestřejším přehozem přes postel.

Realisation image
Realisation image

Křehká krása

Produkty Elis Monsport balancují na hraně volného a užitého umění. Sama sebe označuje jako multidisciplinární designérku, umělkyni a rytkyni skla. Mimochodem, s Elis jsme spolupracovali na prvním vydání arkhe designových novin. Jako poslední tip na designový svatební dar vybrala Barbora, naše Head of Interior design, nápojový set z kolekce Foresters. Série vypráví příběh o osvobození skrze přírodu a nekonečné touze po dobrodružství. Pokud chceme novomanželé překvapit a zároveň investovat do vycházející hvězdy českého sklářství, tento výběr bude trefou do černého.

Realisation image
Realisation image