Inspirace pro koupelnu

Hledáte nápady a inspirace pro koupelnu? Ať už plánujete malá vylepšení nebo se chystáte na celkovou rekonstrukci, ujasnit si vzhled nové koupelny není vždy snadné. Koupelna má po kuchyni často nejvyšší prioritu, když přijde na samotnou přestavbu. Připravili jsme pro vás proto výběr z našich návrhů, které vám mohou posloužit jako zdroj inspirace pro koupelnu ve vašem bytě.

Realisation image

Industriální koupelna

Jedním z pilířů industriálních dekorů je neutrální barevná paleta. Primárně se jedná o černou, šedou a bílou barvu. Industriální atmosféra v koupelně by měla být přímočará s jednoduchými tvary nábytku a koupelnových doplňků. V případě naší realizace koupelny v Industriálním bytě bohatém na struktury jsme se snažili o navození intimní, až tajemné atmosféry pomocí tmavého obkladu z keramické dlažby s motivem terrazzo. Inspirace pro koupelnu v industriálním stylu ještě umocňuje sprchová zástěna z drátoskla. Doplňková světla pak zajistí to správné nastavení mysli a pocit relaxu.

Realisation image
Realisation image

Terrazzo koupelna

Použití terrazza v koupelnách zažívá velký boom. Dostupné jsou nejrůznější barevné varianty, kombinace a textury. Při návrhu stylové koupelny ve vinohradském bytě jsme pracovali s terrazzem, které k činžovním domům neodmyslitelně patří. Viditelné spáry byste hledali marně. Použili jsme velkoformátové dlaždice, na míru nařezané podle prostoru. Plynule do sebe přecházejí a spoje téměř nejsou vidět. ⁠Místo ostrých rohů jsme na atypickém nábytku v koupelně zvolili zaoblené tvary. Oblé tvary jsou šikovnější a v mnoha případech i esteticky vhodnější.

Realisation image
Realisation image

Mramorová koupelna

Přírodní kámen v koupelně získává na stále větší oblibě. Mramor je klasika, která se díky svým vlastnostem skvěle hodí na obklady a dlažby v koupelnách. Křemen však může také sloužit jako inspirace pro koupelnu. Výhoda křemene spočívá v tom, že kombinuje kresbu mramoru a trvanlivost žuly. Hodí se proto do koupelen na umyvadla či obložení. Křemen je také odolný proti skvrnám a neuvěřitelně snadno se čistí, vyžaduje pouze základní otření vodou a mýdlem. Podívejte se například na návrh designové koupelny s křemenem v eklektickém bytě v Bratislavě. Použitím kamene v koupelně vykouzlíte stylový a zcela unikátní prostor. Je třeba ale myslet na vhodný typ tak, aby výsledek vydržel stálý po mnoho let.

Realisation image
Realisation image

Koupelna s betonovou stěrkou

Betonová stěrka představuje praktické řešení v koupelně, jelikož se dá aplikovat na stěny i na podlahu.Je odolná vodě, páře, vodnímu kameni a díky absenci spár umožňuje bezproblémovou údržbu. Stěrka ve sprchovém koutě také  jednoduše řeší spádování, aniž by se musely dělat spádové klíny v keramice. V rámci zachování kontinuity a industriálního nádechu jsme v industriálním interiéru pro milovníka techna použili litou šedou podlahu po celé ploše bytu, a to včetně koupelny.

Realisation image
Realisation image

Rekonstrukce koupelny

Projekt rodinného apartmánu v Bratislavě prošel kompletní rekonstrukcí koupelen. Dispozice byla upravena tak, aby měl každý milimetr v bytě svůj účel. A to i na místech, do kterých byste to neřekli. Master koupelna s vanou proto ukrývá dostatek úložných prostor, které pětičlenná rodina potřebuje. ⁠Při rekonstrukci koupelny jsme zvolili jako obklad kameninu, která reprodukuje elegantní italský kámen Ceppo di Gré. Minimalistickou koupelnu v přírodních tónech doplňuje atypický dubový nábytek.

Realisation image
Realisation image

Oslovila vás některá z našich realizací jako inspirace pro koupelnu?  Pokud přemýšlíte o rekonstrukci interiéru nebo potřebujete pomoci s interiérem ve vaší novostavbě, obraťte se na nás. Pomůžeme vám s řešením prostoru. Tvoříme totiž místa, ve kterých se dobře žije.